Maisema

Maisema

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Gluteeniton porkkanasiemenleipä NAM

K-Ruoka.fi:stä löysin aivan mielettömän hyvän gluteenittoman leipäreseptin. Ihanan kostea ja samalla maukas. Valitettavan moni gluteeniton resepti on mauton tai sen rakenne on kestämätön eli se murenee leikattaessa tms mutta tämä on kyllä lähellä täydellistä. Suosittelen lämpimästi. Upposi täysillä myös lapsille.



Ainekset:
500g porkkanasosetta (alkuperäisessä i pkt luomuporkkanasosetta kaupan altaasta mutta itse keitin porkkanoita ja soseutin)
1 rkl psylliumia (tarpeellinen aines, joka sitoo taikinaa ja tuo kuitua)
2rkl pellavansiemeniä
3 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 ps kuivahiivaa (tuore ei oikein toimi koska ei käytetä varsinaista nestettä)
6 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytän finaxin karkeaa jauhoseosta melkein kaikkeen, toimii, tähän vaihdoin 1 dl kookosjauhoa)

Keitä porkkanat kypsiksi (mittaa paino kypsistä porkkanoista), soseuta ja jäähdytä sose n 40-50 asteeseen (kuivahiiva tarvitsee n 42 asteen lämmön, joten ala toimia n 50 asteessa). Sekoita siis joukkoon psyllium, pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan öljy ja mausta seos suolalla ja hunajalla.

Yhdistä kuivahiiva ja jauhoseos. (Jos käytät valmista sosetta, lämmitä se ennen hiivan lisäämistä 42 asteeseen.) Sekoita jauhoseos porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Kaada taikina 1,5 litran pitkänomaiseen vuokaan ja anna kohota lämpimässä n 30 minuuttia liinan alla.

Paista 175 asteessa uunin ala-asteessa noin tunti. Anna leivän jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten ja anna tekeytyä liinan alla.

Superhyvää ja terveellistä. Ja erittäin helppo tehdä. Suosittelen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao