Maisema

Maisema

perjantai 3. lokakuuta 2014

Naisten illan menu


Saan ihania naisia vieraikseni ja sen kunniaksi nautitaan italialaistyylinen antipastosalaatti ja marinoidut hedelmät mascarponevaahdon kanssa. Lisäksi hyvää rosmariinileipää ja hyvää valkoviiniä.

Salaattiin sekoitus hyviä salaatteja, päälle marinoituja artisokan sydämiä, hyviä vihreitä oliiveja (oma suosikkini on kreikkalainen kalamata oliivi), lisäksi tuoreita viikunoita paloiteltuina, bresaola ilmakuivattua lihaa ja parmesaanilastuja. Päälle pirskotellaan tarjoiluvaiheessa kastike, joka valmistetaan 1 rkl Dijon sinappia, 1/2 tl sokeria, 1 rkl balsamiviinietikkaa, 3 rkl oliiviöljyä. Kaikki sekoitetaan keskenään. Lisäksi merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tarkista kastikkeen maku ennen tarjoilua.


Marinoidut hedelmät on hyvin yksinkertainen: valitse suosikkihedelmiäsi mutta siis sellaisia pehmeämpiä, jotka myös marinoituvat. Ei kovia omenoita tms. Esimerkiksi tuoreita viikunoita, luumuja, aprikooseja ja kirsikoita. En sattunut aprikooseja ja kirsikoita juuri nyt löytämään, joten vaihdoin ne ananaskirsikkaan. Marinointiliemi tehdään 1 rkl rommia, 3 dl vettä, 1 dl sokeria, 1 tähtianis ja 1 vaniljatanko,joka halkaistaan. Kaikki kastikkeen ainekset laitetaan kattilaan ja keitetään sopivalla lämmöllä max 15 minuuttia, minkä jälkeen kaadetaan hedelmien päälle ja annetaan tekeytyä noin 2 tuntia.

Tarjoan ne rakastamani mascarpone juuston kanssa. Siihen aavistus tomusokeria ja notkistetaan, eikä se vaadikaan juuri muuta. Ihana yhdistelmä.

E buon appetito



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao