Maisema

Maisema

maanantai 29. syyskuuta 2014

Kookoskaalilaatikko

Ystävien kesken hyvät reseptit kiertävät valoakin nopeammin. Enää ei tarvitse salailla muka parhaita ideoitaan vaan ne voi vapaasti jakaa muidenkin nautittaviksi. Näin kävi tällekin ihanalle uudelle arkiruoalle. Ihana ystäväni suorastaan käski kokeilemaan tätä ja oli niin suosittu kotona, että teen varmasti uudelleenkin.

Kaalilaatikkoa varten tarvitset noin 3/4 valkokaalista, valkosipulia maun mukaan, sipulia maun mukaan, pekonia, jauhelihaa ja kookosmaitoa.

Minähän sitten unohdinkin tietysti ostaa pekonin. Jääkaapista löytyi kuitenkin salamia ja ajattelin rohkeasti kokeilla sitä, koska ajatus lienee pekonin kohdallakin, että se tuo vähän rasvaista makua kaalin ja jauhelihan suloiseen liittoon. Ja wörkki aika hyvin. Jauhelihana pidän itse naudan jauhelihasta, joka ei ole niin kovin rasvainen ja maku on vähän miedompi kuin porsaan jauhelihassa. Lisäsin vielä vähän makeaa chilikastiketta tuomaan potkua, mikä sopi makuihin varsin hyvin. 

Valmistetaan kuullottamalla valkosipuli ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Ei saa ruskistaa tai etenkään polttaa. Muuttuu muuten tietysti palaneeksi tai kitkeräksi ja pilaa laatikon maun. Lisätään ehkä vähän voita sulamaan ja lisätään pilkottu kaaliraaste ja haudutellaan kunnolla pehmeäksi. Sekoitetaan kaalit ja ruskistetut jauhelihat jotka on maustettu reippaalla suolalla ja mustapippurilla sekä siis chilikastikkeella. Perään uunivuokaan kookosmaitoa ja voin sanoa, että ei kannattaisi liioitella kookosmaidon määrällä, kuten itse tein. Kyllähän se edelleen hyvää on ja maistuu mutta vähän tarpeetonta. Eli vieläpä 800g jauhelihaa ja runsaan kilon kaaliraasteeseen riitää tosiaankin 1 purkillinen kookosmaitoa.

Sitten noin 200 asteeseen noin tunniksi. Erittäin hyvää, suosittelen lämpimästi. Tämä jos mikä on kausiruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao