Maisema

Maisema

maanantai 4. elokuuta 2014

Method puhdistusainesarja

Method puhdistusaineet valmistetaan Belgiassa 100% luonollisista ja eettisistä aineista, ja ne pakataan kierrätettyihin ja kierrätettäviin pulloihin. Tutustuin näihin puhdistusaineisiin luettuani Muoti mielessä blogia, jossa Anne oli kokeillut ko aineita.



Hankin ensin meille kylpyhuoneen puhdistusaineen, ja ihastuin erityisesti ihanaan eukalyptuksen tuoksuun, joka puhdistusaineesta jää ko tilaan. Aine on riittävän tehokasta, ja puhdistankin ko aineella niin lavuaarin kuin wc pytyn ja tarvittaessa myös kaakelilattian ja seinät. Raudan aiheuttamiin punaisin jäämiin ko tuote ei suihkuttamalla ainakaan valitettavasti tehoa, vaan ne joudun edelleen puhdistamaan joko hammasharjalla tai sitä varten erikseen muotoillulla harjalla. Kotipaikkakunnallani vesi tulee edelleen lähteestä eikä samanlaista raudan aiheuttamaa ongelmaa ole olemassakaan mutta ainakin täällä Helsingissä laattojen saumat ja laatat näyttävät ruostuneilta hyvin nopeasti ja vaativat jatkuvaa puhdistamista. Inhottavaa hommaa.

Yleispuhdistusaine tuoksuu ihanalta greipiltä ja tekee siistiä jälkeä. Lisäksi tuotteet ovat hyvin riittoisia. 

Lasinpuhdistuaine toimii myös, joskin olen viime aikoina siirtynyt pesemään ikkunat astianpesuaineella. Tiesittekö muuten pienen kikan, jolla ikkunoihin ei tule ärsyttäviä raitoja? Pesuveteen voi lisätä hyppysellisen etikkaa, eikä raitoja enää tule. Edellyttäen tietysti että käyttämäsi välineet muuten ovat siistit ja ehjät. Esim risalla kuivaimella on turha odottaa kunnon jälkeä.

Ko sarjassa näyttäisi olevan tarjolla myös aineet perinteiseen astianpesuun, lattioille jne. Suosittelen. Turha käyttää muita kuin luonnollisia aineita kodin puhdistukseenkaan ja altistaa itseään samalla yllättävillekin seuraamuksille. Olen kirjoittanut aiemmin kemikaalien mahdollisista vaikutuksista meihin, ja koen olevani sen verran vastuussa esimerkiksi omien lasteni kehityksestä, että pyrin välttämään täysin turhia seuraamuksia heidän hyvinvointiinsa. Mainitsen myös, että kerroin maaliskuussa jättäneeni vaaralliset muovit ruoanlaitossa, lisänneeni vitamiinien ja hivenaineiden käyttöä, jättäneeni turhat kemikaalit lääkkeiden muodossa. Yhtäkään migreeniä ei ole sen jälkeen ollut. Ei yhtäkään. Ja se on ennätys jos mikä. "Normitilanteessa" minulla olisi ollut kuukausittain 1-2 migreeniä, joiden kesto olisi vaihdellut viikosta kolmeen. Ja nyt ei mitään, nada. Vaikka elämässä on ollut stressitekijöitä. Nämä superhelteet ovat houkutelleet alustavaa jyskytystä päähän. Erityisesti painostava tuleva ukkosrintama ei tee hyvää mutta siltikään ei migreeniä. Toki pitää kuunnella itseään, käyttää hattua tai muuta päähinettä, ja levätä varjossa, kun alkaa tuntua pahalta. Eikä pidä repiä pitkää juoksulenkkiä 30 asteen helteissä jos tuntuu päässä pahalta. (Kerran kokeiltuani ja löydettyäni itseni ensiavusta aivoinfarktiepäilynä en leiki enää kohtalolla). Pitkän intron jälkeen totean siis vain, että jos voin välttää turhia keinotekoisia kemikaaleja, vältän.

Method tuotteilla kodin siistiminenkin tuntuu...jos ei nyt ihan juhlalta, niin ainakin mukavammalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao