Maisema

Maisema

torstai 10. heinäkuuta 2014

Kesäloma



Nyt se on täällä. Kauan kaivattu kesäloma ja tulihan ne mukavat lomakelitkin samaan aikaan. Ei voisi olla asiat paremmin. Samaan aikaan elämässä isoja muutoksia, joihin tottuminen vie aikaa. Ja olen perustanut oman yrityksenkin! Päätyötäni en ole jättämässä mutta sivutoimisesti alan tehdä jotain ihan muuta. Halusin elämääni jotain ihan omaa, johon voin vaikuttaa ihan itse ja joka voi tuoda minulle uusia tuttavuuksia ja jotain ihan uutta. Katsotaan miten tulevaisuus minua kohtelee ja mitä saan itse aikaan.



Yrityksen perustaminen sai puhelimen soimaan: heti ensimmäisenä päivänä soittivat vakuutusyhtiöt YEL-vakuutuksesta. Tiesin että yritykseni on ko yrittäjän eläkevakuutus otettava mutta haluan miettiä siihen vaikuttavat seikat rauhassa. Onneksi aloittavalla yrittäjällä on neljä kuukautta aikaa hoitaa asia kuntoon. Seuraavaksi soittivat kaiken maailman domainin ja pilvipalvelujen tarjoajat. Ja ties mitkä... Yrittäjää kun eivät suoramarkkinoinnin kiellot koske. 

Ja vielä pitää tutustua arvonlisäverotuksen maailmaan ennen elokuuta. Suhtaudun tähän lomalaisen rentoudella: onhan tässä koko heinäkuu aikaa. Lyön vetoa itseni kanssa vaikka valkoviinipullollisesta että menee loppulomaan ja siihen kuuluisaan viimeiseen hetkeen kuitenkin. Näin hienoja aurinkoisia päiviä en kuluta nyt tuohon, vaan kerään voimia tulevaan syksyyn ja tankkaan energiaa loppuvuoteen.

Ensimmäisellä lomaviikolla olemme lasten kanssa vain uineet, uineet ja uineet. Tyypit rakastavat vettä ja voisivat ehkä viettää koko päivän uiden. Aurinkovoidetta ja jäätelöä kuluu. Maauimalassa on hieno fiilis kun suomalaiset nauttivat näistä harvinaisista valoisista hetkistä. Välillä näkee huikeita uimahyppyjä hyppytorneista, kun jotkut todellakin osaavat näytösluontoisesti tehdä uimahyppyjä huimista korkeuksista. Valitettavasti maauimaloissa ei saa valokuvata eikä voi ikuistaa sitä kesätunnelmaa. Toisaalta hyvä niin. Säilyy jokaisen yksityisyys.



On ihanaa herätä aamulla ilman herätyskelloa ja kiskotella rauhassa itsensä hereille. Miettiä keittiössä että mitä tekisi mieli. Ja onko cafe latte tuulella vai eikö ja menisikö parvekkeelle aamukahviaan nauttimaan. Ajan kulumisella ei periaatteessa ole mitään väliä vaan voi hengailla vaikka puolille päivin yöpuvussa. Lounaaseen mennessä pitää vaihtaa inhimillinen vaatetus, ja sitten voisin miettiä mitä tehtäisiin. Lasten äänestystulos on aika selvä: uimaan <
/span>

Ihanaa kesää ja hyvää lomaa niille, joilla on tai juuri alkamassa. Palailen muilla aiheilla sitä mukaa kun loma etenee 

;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao