Maisema

Maisema

torstai 22. toukokuuta 2014

Uniongelmia

JOIK tuoksukynttilä


Lisääntyvä valon määrä, töissä oleva kiire ja mielessä pyörivät asiat ovat pitäneet huolta siitä, etten hyvien unenlahjojeni ansiostakaan ole saanut juurikaan unta viime aikoina. Yksi tai maksimissaan kaksi yötä vielä kärsii mutta viikon huonot unet tuntuvat jo siltä kuin olisi parin promillen humalassa. Uni tai oikeastaan sen puute alkaa olla mielessä yhä vaan enemmän ja illalla alkaa stressata että nukahtaako sitä ja herääkö taas kerran keskellä yötä miettimään syntyjä syviä, eikä saa unta enää sen jälkeen.

Aamuyöstä sitten nukahtaa vihdoin syvään uneen herätäkseen kellon soimiseen aivan liian nopeasti. Kuulostaako tutulta? Minulle tämä ei ole kovinkaan tuttua ja olen hyvin ärsyyntynyt tilanteeseen. Olen taannoin saanut relaksoivaa reseptilääkettä kolautettuani pääni ja saatuani hartiat sen vuoksi juntturaan. En yleensä uskalla sitä lääkettä juurikaan ottaa koska se rentouttaa todella lihakset täydellisesti ja tekee tosi uniseksi. Mutta auttoiko ko lääke nyt, kun ajattelin uskaltaa ottaa yhden sellaisen saadakseni nukkua edes yhden kunnon yön? No ei tietenkään. Samanlainen sekava ja tokkurainen yö siitäkin tuli. Raivostuttavaa.

Nyt kokeilen luonnonyrttejä reseptivapaassa tuotteessa nimeltään Unisin :) ironinen nimi ko tuotteelle, vai mitä? Se sisältää kärsimyskukkaa (!), humalaa (jee) ja sitruunamelissaa. Katsotaan kuinka käy. Parhaan tehon ilmeisesti saa säännöllisellä käytöllä, eikä säännöllisestä käytöstäkään pitäisi seurata mitään ylimääräisiä haitallisia vaikutuksia.

Tankkasin hiilihydraatteja iltapalaksi, join mm kaakaota, mitä en tee juuri koskaan, ja kävin lämpimässä suihkussa. Kuuntelen itselleni mieluisaa rauhallista musiikkia nukkumaan mennessä, yritän pimentää makuuhuoneen ja rauhoittua.

Tilanne on harvinaisen outo minulle, koska olen aina nukkunut lähes paikassa kuin paikassa, ja vieläpä erittäin hyvin. Nyt uni, tuo rakas ystäväni tuntuu pettäneen minut hetkellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao