Maisema

Maisema

torstai 24. huhtikuuta 2014

The Ounce : Pu Erh Orange ...



Poikkesin Cityn The Ounce liikkeeseen Makkaratalon alakerrassa, koska näin liikkeen taaimmaisella hyllyllä etsimiäni lasisia teekannuja, joissa on lasinen sihti ja pitkä kaatonokka. Pakko myöntää, että kannu on erinomainen. Lasinen sihti näyttää teelehdet kauniisti ja pitkä kaatonokka ei valuta pisaraakaan! Täydellinen kannu, joskin se on hyvin ohutta lasia ja pelkään kolauttavani sen epähuomiossa johonkin mutta luulenpa että se on tehty vähän vahvemmasta lasista duubioistani huolimatta. Ja mikä parasta, se pitää lämpöä yllättävän hyvin. Käytännössä voin huoletta hauduttaa kolme kupillista teetä ja viimeinenkin on vielä kuumaa.


Teepannua pakattaessa katseeni kiinnittyi kauniiseen koko seinän mittaiseen hyllyyn, jossa oli toistakymmentä Pu Erh teelaatua. Hmm... Ystäväni oli kertonut tästä kyseisestä teelaadusta, josta edes kaikki kiinalaisetkaan eivät pidä! Jaa, jaa... No sehän on siis vain haaste!

 


Pyysin myyjältä apua sopivan pu erh teen löytämisessä koska teelaatu oli minulle täysin uusi tuttavuus. Minulle suositeltiin Pu Erh Orangea, jossa teelehdet on kuivattu appelsiinin tai mandariinin kuoren sisällä, mistä tulee sitruksista makua ja tuoksua teehen. 

Vesi keitetään 100 asteiseksi ja kaadetaan isojen teelehtien päälle. (Pu Erh teetä saa myös teekiekkoina, minulla on irtolehtiä). Mutta kammotus miten hirrrveältä se tee haisee. Ja se todellakin haisee! Ihan navetalle! Haju tulee siitä, että teelehdet fermentoidaan (happikäymisprosessi) mikrobien avulla. Haju on täydellisen kauhea mutta yllättävää kyllä, maku on ihan ok. En tiedä tuleeko tästä millään tavalla lempiteeni? Tuskin mutta hyviä vaikutuksia tällä pitäisi olla: parantaa kolesteroliarvoja, voi parantaa verenkiertoa, saattaa estää syöpäsolujen muodostumista, parantaa ruoansulatusta ja voi poistaa epäpuhtauksia elimistöstä. 

Kiinassa Pu Erh teessä väitetään olevan paljon "Qi":tä eli elinvoimaa. Eräskin teeharrastaja kertoi juoneensa ko teetä illalla, ja valvoneensa koko yön ja menneensä töihin täysin virkeänä. Kiinassa Pu Erh teetä juodaankin aamulla ennen työpäivän alkua. Jos se ei vaan haisisi niin pahalle....



Teen juomisessa on uuden löytämisen riemu. Nautinnollisia teehetkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao