Maisema

Maisema

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Safkaa - Karitsalootaa ja luomupunaviiniä Bundustar

Kokeilin jälleen kerran Alexander ja Hanna Gullichsenin reseptiä, nyt karitsalootaa. Ja ihan superhyvää, joskin oikaisin tällä kerralla siten, että käytin kotona ollutta naudan paistijauhelihaa mutta seuraavalla krt kokeilen ohjeessa mainittua lammasta/karitsaa.

Olin aiemmin tunnollisesti aina keittänyt makaronit makaronilaatikkoon, ja samalla miettinyt että onkohan se oikeesti tarpeen. Mutta en ollut rikkonut saamaani opetusta, vaan jatkoin keittämistä. No mikä on ero: Safkaa-reseptissä siis makaroneja ei keitetä etukäteen, vaan nakataan kastikkeen kera uuniin. Nestettä pitää olla tietysti mutta mitään munamaitoa ei lisäillä. Lopputuloksessa ero näkyy siinä, että ensinnäkin koska munamaitoa ei käytetä lainkaan, laatikosta ei tule leikattavan tiivis vaan mukavan irtoavan rakenteinen. Pidän. Ja koska makaroneja ei keitetä pehmeiksi etukäteen, nekin rapsuvat suussa. Oma huomio oli tosin, että ihan vähän enemmän nestettä voisi olla, vaikka 1-2dl, koska päällimmäiset makaronit ainakin jäivät todella al dente :) syötäviä kyllä ja kokonaisuus erittäin maukas. Pidän ja otan vakiruokiin. Lapsetkin pyysivät moneen kertaan lisää joskin makaronilaatikko on ollut suosikkilistalla jo muutenkin.

Resepti löytyy täältä



Viininä kokeilin luomuviiniä Bundustar Merlot 2012, mikä oli oikein positiivinen kokemus. Arvosteluissa sijoitettu arkisten pastojen ja pizzojen seuraksi, mikä olikin siis puolivahingossa nappivalinta. Toki aina katson Alkossa hyllyn reunasta kuvauksen ja sen millaisten ruokien tai raaka-aineiden kanssa ko viiniä suositellaan nautittavaksi. Halusin nimenomaisesti luomuviinin taas vaihteeksi. Osittain eettisenä valintana mutta suurimmaksi osaksi sen vuoksi että etsin viinejä, joista ei seuraa migreeniä. En suinkaan saa kaikista punaviineistä seuraamuksia. Luomu ei välttämättä ole edellytys migreenin välttämiselle, vaan tanniinit tietysti voivat vaikuttaa tai sitten se miten punaviini on valmistettu muuten. Osa viineistä käsittääkseni valmistetaan maitohappokäymisen avulla, mikä voi aiheuttaa taas laktoosi-intolerantikoille inhottavia seurauksia. 

Tämä viini oli kevyen mausteinen ja marjainen, keskitäyteläinen, eikä aiheuttanut minkäänlaista huonoa oloa migreenin tai vatsan muodossa. Erittäin hyvää. 

1 kommentti:

  1. Nam:) ja vinkvinkvinkkinä voin kertoa mistä saa parasta karitsanlihaa: www.ylijyrkkiontila.fi. Hih!

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao