Maisema

Maisema

perjantai 28. helmikuuta 2014

Unelmissa vedenkeitin

Nautin sekä hyvästä kahvista että laadukkaasta teestä eli olen siis sekakäyttäjä :) laatu ja kaunis ja eleetön design on suht helppo yhdistää kahvinkeittimeen tai vielä espressokeittimiinkin mutta käsittämättömän vaikeaa vedenkeittimiin! Ihan oikeesti. 

Teenystävä tietää, ettei useimpia teelaatuja voi polttaa 100 asteisella kiehuvalla vedellä vaan esim vihreä tee vaatii useimmiten noin 70 asteisen veden uhalla että yhtään kuumempi vesi tuo teelehdistä karvaan maun esiin eikä teehetki enää olekaan nautinnollinen. Ja jotta esim juuri vihreää teetä voisi nauttia kotonakin, pitäisi omistaa vedenkeitin, jossa voi säädellä veden lämpötilaa. Siitähän ongelma sitten alkaakin. Tarjolla on kyllä laadukkaita vedenkeittimiä, joissa veden lämpötila on säädeltävissä mutta niiden design on ihan kauhea. Oletushan lienee se, että vedenkeitin olisi esillä keittiössä pöytätasolla? Kuka viitsii katsoa jotain lieriön mallista mötikkää pöydällään? No ilmeisesti aika monikin, joka ei ole yhtä snobi ja yhtä tarkka esteettisistä seikoista. Ihan fine, mutta omaan keittiööni en sellaisia teollisuuskoneen näköisiä vempaimia ota ellei kotini ole loft tyylinen mitä se ei ainakaan juuri nyt ole.

Monen vuoden etsimisen jälkeen löysin Vera Bugatti merkkisen vedenkeittimen johon ihastuin per heti! Keitintä ei tietenkään ole myynnissä Suomessa, vaan se olisi pitänyt tilata amazon.comista. Ja hinta huitelee yli 200 eurossa! Korkeahkon hinnan vuoksi pohdin hankintaa vielä. Onneksi satuin lukemaan käyttäjäarviot, koska lukuisista kokemuksista yksikään ei ollut positiivinen, vaan päinvastoin erittäinkin kallis keitin on aivan susi! Erittäin kaunis mutta täydellisen sopimaton käyttötarkoitukseensa. Eli ei löytynyt vieläkään! Miten tuskallista... ( joku voi nyt miettiä, että get a life, että ei vedenkeitin voi olla noin tärkeä. Ymmärrän tuonkin näkökulman, mutta olen juonut teetä ja paljon vuosikymmeniä. Vesipannu porisee käytännössä 365 päivää vuodessa, ja nyttemmin yhä useammin on käynyt niin, että unohdan sen liedelle kiehumaan, kun päätän tehdä koehumista odotellessa jotain muuta....pari krt on ollut aika lähellä, että vesi olisi päässyt loppumaan pannusta.... Lisäksi uskoisin, että energiankulutuksen kannalta vedenkeitin voisi olla järkevämpi. Ainakin se olisi nopeampi).



Nylyinen vesipannuni on Alessin Kettle ihanalla pienellä sinisellä linnulla, ja olen kerrassaan ihastunut sen designiin. Mutta koska se vie tilaa liedellä seistessään, olisi vedenkeitin perusteltu siitäkin syystä.  Alessin sähköinen Kettle voisi olla siis yksi vaihtoehto mutta en ole hankkinut sitä juuri siitä syystä, että siinä ei ole lämpötilan säätömahdollisuutta.... Asettaisinko kuitenkin esteettiset seikat käytännöllisyyden edelle? Ei olisi ensimmäinen kerta



Kuvat room21 verkkokaupasta

Delonghilla on pari hyvännäköistä vaihtoehtoa, mutta niissäkään ei ole säätömahdollisuutta. Onko teen juojia niin vähän kuitenkin globaalistikin, ettei tähän kannata panostaa? Toisaalta erittäin naiivi kysymys, koska käsittääkseni esimerkiksi Kämpin tasokkaassa ravintolassakin tee tuodaan pusseina....käsittämätöntä. Osa pussiteestäkin on laadukasta mutta nuo perusliptonit sata-asteiseen veteen poltettuina on kyllä aika hirveitä.... Ei mikään ihme, ettei useampi juo teetä, kun sitä ei tarjota oikein edes laatupaikoissa. (Ja samaan syssyyn tunnustan etten ole itsekään käynyt vielä esim Helsingissä Thehuoneessa. Pitääkin korjata tämä oitis)


Kuvat net raudan verkkokaupasta

Kitchen Aidilla olisi yksi hyvä, jossa olisi myös säätövaihtoehto. Hinta on vaan melko korkea...

Kuva Stockmannin verkkokaupasta




Vielä pohdin tätä ongelmaani mutta päätös pitäisi tehdä (ja tietysti jos investoin pari sataa tähän, niin kuukauden kuluttua julkaistaan joku aivan täydellinen vedenkeitin...)


2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen tässä, että onko mitään lomamatkaa tiedossa? :) Innolla odotan lomapostauksia, jos niitä tulisi. Inspiraatiota matkoihin Matkakohde-sivustolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla jos lomakertomukset kiinnostavat. Itsekin etsin aitoja kokemuksia eri kohteista ja hotelleista.

      Poista

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao