Maisema

Maisema

maanantai 27. tammikuuta 2014

Tampereella - Dom dom : pikkulöytöjä

Kehräsaari Tampereen keskustassa Keskustorin ja hotelli Ilveksen ja Koskikeskuksen välissä on mielettömän omaleimainen ja kaunis paikka.

Tammerkosken alaputouksen alapuolella oli alun perin matala särkkä, joka muuttui täytemaan ja rakentamisen johdosta saareksi. Sitä kutsuttiin Renforsin neulatehtaan mukaan Neulasaareksi. Neulatehdas lopetti toimintansa vuonna 1863.Henrik Liljeroos osti Neulasaaren 1871 ja perusti sen tehdasrakennuksiin kehruu- ja kutomatehtaansa. Liljeroos kuoli yllättäen, mutta tehdas jatkoi olemassaoloaan. Vuonna 1890 se nimettiin H. Liljeroosin Villankehruu- ja värjäystehtaaksi. Tuohon aikaan saarta alettiin nimittää Kehräsaareksi tai Kehruusaareksi. Saari jäi lopulta kokonaan tehdasrakennusten alle ja sulautui niiden mukana mantereeseen. (Wikipediasta lainattu)


Tampereella oli kiva käydä. http://dolcemacchiato.blogspot.fi/2014/01/fine-settimana-bon-weekend.html. Etukäteen katselin verkossa missä haluaisin käydä erityisesti, ja osoitteessa Aleksis Kiven katu 30 oli Dom dom niminen pieni sisustusliike, joka oli yksi niistä.


Stockmannin kahvila oli uudistunut sitten viime käynnin, hauska tunnelma


Dom domin omilla sivuilla liikkeen ajatus on esitelty seuraavasti:
"Domdom on syntynyt meidän, kahden sisaruksen vuosikausien haaveilun lopputuloksena. “Valitse työ jota rakastat ja sinun ei tarvitse tehdä päivääkään töitä”, on kiinalaisen Konfutsen kerrottu joskus todenneen. Näihin viisaisiin ajatuksiin on helppo yhtyä nyt, kun saamme tehdä työtä meille tärkeiden asioiden parissa: kodin ja arjen estetiikka, kestävä kehitys, kierrätys- ja luonnonmateriaalit, vanhan vaaliminen ja iloinen asiakaspalvelu – näistä on Domdomtehty. Avasimme verkkokaupan joulukuussa 2012, ja toukokuussa 2013 kivijalkamyymälän Tampereelle.

Tavoitteenamme on etsiä myyntiin yllättäviä, ilahduttavia, kekseliäitä ja kauniita tuotteita, joista aidosti uskomme olevan asiakkaillemme iloa pitkäksi aikaa. Arvostamme yhteistyökumppaneidemme tuotteissa ja toiminnassa paitsi laatua, myös eettisyyttä, ekologisuutta ja innovatiivisuutta."
Ihana tunnelma. Ostin Nicolas Vahen pienen mustan kahvipurkin sekä Bloomingvillen keittiöpyyhkeen. Ihastelin myös Bloomingvillen seinälokerikkoja ja pikkumattoja. Kiva kauppa, Suosittelen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao