Maisema

Maisema

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Pienen WC:n sisustus

Asutko 60-luvun asunnossa, jonka kylpyhuone ei ole sisustuslehtien sivuilta? Silloin tiedät miten haastavaa ko.huoneen sisustaminen voi olla. Jos vaihtoehtona ei ole kylpyhuoneen remontoiminen katseen kestäväksi esim sen vuoksi, että asunto ei ole oma, niin pitää tyytyä tekemään se, mikä on mahdollista. 

Laattoja voi käsittääkseni maalata, mutta sitä en ole itse koskaan tehnyt. Enkä kokeile nytkään, koska tosissani toivon, että tässä asunnossa emme asuisi enää liian kauaa mutta se jää nähtäväksi :) laattoja voi tuunata myös erinäisillä tarroilla mutta sitäkään en aio tehdä, vaan olen ainoastaan pyrkinyt asettelemaan kylpyhuoneeseemme esineitä, jotka tuovat hyvää mieltä. Viimeisin hankinta on alennusmyynneistä löytämäni luonnonvalkoiset Cawon isot pyyhkeet. Niissä oli tietysti ripustuslenkit lyhyellä sivulla! Kuka ihme ripustaisi maxikokoisen pyyhkeen niin, että se roikkuisi koko pituudeltaan? Koukkujenhan pitäisi olla myös melko korkealla... Olen aika laiska ompelemaan lenkkejä, ja onneksi löysinkin kesällä Prismasta puiset sydämen muotiset apulenkit, joissa on valkoinen ja musta puoli ja käyttäjänsä nimi. Pyyhkeen saa niihin verhonipsulla. Käyttäjän nimi on vähän tyylitöntä omalla tavallaan mutta meillä niiden tarve tulee ihan siitä, että eräät henkilöt perheessämme syyttäisivät muuten toisiaan pyyhkeiden sekoittamisesta ja siitä, että toinen käyttäisi luvatta toisen pyyhettä - siis haloo, ihan kuin kumpikaan sitä ainakaan tietoisesti tekisi...



Lattialla on Pentikin ihanan paksut pyöreät beigen sävyiset lattiamatot. (Kuvasin vasta illalla, joten matoissa näkyy vielä kosteaa, sorry). Pyöreät WC-matot toimivat yllättävän hyvin. Ne rikkovat mainiosti kylpyhuoneen neliömäisyyttä ja kaksi samanlaista voi sijoitella vähän limittäin toisiinsa nähden, jolloin ne tuovat vähän jännitettä huoneeseen. Varsinaisena suihkulattiapyyhkeenä meillä on ollut H&M:n hauska tummanharmaa tekstipyyhe mutta se on menossa vaihtoon (uuteen samantyyppiseen) joten en viitsinyt sitä kuvata enää..


Suht ruman peruspeilikaapin päälle olen suoraan sanottuna vain nakannut muuton yhteydessä koriste-esineet, ja siellä ne toimivatkin tarkoituksensa mukaisesti :)


WC-papereita säilytämme ylöspäin levenevässä tummassa korissa. Siistimpänä ne pysyisivät kaapissa mutta juju on siinä, että Murphyn lain mukaan WC-paperi loppuu aina juuri silloin, kun on vieraita. Ja kuka vieraista kehtaa tai osaa etsiä täyttä rullaa kaapeista? Tämä toimii. Samoin lapset ainakin periaatteessa näkevät nyt missä olisi täysi rulla jos edellinen tyhjentyy. Ihan eri asia sitten se, viitsivätkö sitä tehdä...




Vaikka siis vaihtaisin laatat oitis (nämä oikein imevät kaiken lian ja tomun itseensä) ja kalusteet menisivät heti vaihtoon, jos siihen olisi mahdollisuus, saa kylpyhuoneesta melko viihtyisän halutessaan.

Viimeisin kuva on Iskusta jo kymmenen vuotta sitten hankitusta rottinkisesta pyykkikorista. Hyvin palvellut, ja se alkaa vähän näkyä. Olen uuttakin miettinyt, etenkin kun vähän isompi voisi toimia paremmin mutta toisaalta tämä on edelleen suht kaunis (saatan olla subjektiivinen tai sokea) ja edelleen toimiva. Olisinko edes tämän suhteen käytännöllinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao