Maisema

Maisema

maanantai 30. joulukuuta 2013

Uuden vuoden menu & säihkyvä kattaus



Käteen tarttui tammikuun 2014 Ideal Home ja sitä selaillessani katse osui hauskaan uuden vuoden kattaukseen, jossa sen juju on granaattiomenaan upotetut tähtisadetikut! Varsin juhlavan näköinen. 

Kuvausta varten sytytin pari, ja havaitsin, että kauniita ovat, mutta palavat tosi nopeasti. Melkein mahdotonta saada kaikkia sädehtimään yhtä aikaisesti ellei kattaukseen kuulu myös jokaiselle omat tulitikut :) pitemmät palaisivat kauemmin, mutta ovat kyllä aika tyylittömät jo..


Koko komeuden alle mustaa kertakäyttökaitaliinaa, jotta lasten ei tarvii varoa pöytää eikä tabletteja :) meidän pöytä on Calligariksen ihana kiiltovalkoinen pöytä mutta sen yksi harvoista miinuspuolista on sen koko ja malli. Ja sekin oikeastaan harmittaa vain jos haluaisi pöytäliinan, koska vakiopöytäliinoja ei vaan löydy kokoon 140 x 140... Ja kahdeksan tabletin asettelu vierekkäin on myös haastavaa. Muuten olen ollut 100% tyytyväinen tähän pöytään. Meillä oli aiemmin pitkä ja kapea 8-10 hengen pöytä.. Toisesta päästä ei enää kuullut mitä toisessa päässä puhuttiin. Neliönmallisessa pöydässä sen sijaan keskustelu toimii kaiken aikaa. Love it





Uuden vuoden vaihtuessa vieraiksemme saapuu kummityttäremme perhe, ja heille olen saanut pohtia kasvismenun. Minkä tahansa erityisruokavalion noudattamisessa pitää ensin tehdä päätös, että noudattavatko kaikki samaa vaiko tehdäänkö useampi erilainen. Esimerkiksi liha-ja kasvis. Viime vuosina olen pyrkinyt luomaan sellaisen menun, että siihen aineksia lisäämällä se toimisi molempia ruokavalioita noudattaville.

Uuden vuoden juhlissa meillä tarjotaan italialaisia antipastoja, joita sain joululahjaksi herkkukorissa. Artisokan sydämiä, täytettyjä pepperoneja, oliiveja, itse tehtyä bruschettaa jne. 

Pääruoaksi valmistamme punajuuriohrattoa, jota tarjoamme paistetun halloumin tai vaihtoehtoisesti prosciutto kinkun kanssa. Salaatti on hieman vielä hakusessa, ja voi olla, että ohraton kanssa toimii hyvin perinteinen vihreä rucolasalaatti. Ohratto ja juusto on kuitenkin itsessään niin voimakas, ettei se oikeastaan kaipaa salaatilta enempää, luulen ma..

Ja jälkiruoaksi nautimme Daim juustokakkua http://www.keksihylly.fi/reseptit/daim-juustokakku

Kasvismenu

Antipasti e bruschetta
Halloumi e prosciutto con "punajuuriohratto"
Salata verde con rucola

Torta mascarpone con Dajm


Felice anno nuovo!


Our New Year's setting this year was built after reading January's British Ideal Home. I found a brilliant idea of a sparkle in a pomegranate. Beautiful and sparkling. The sparkle is only quite short lasting. What a pity. About the menu: Our dear quests are vegetarians which means I have to make the menu simple in a certain way, so that we all are eating the same menu in basis. I think it is also somehow more ethical to make one basic dish in which everyone can add something depending are they for example vegetarians, eat meaters or something else.

Our vegetarian menu this new year consists of antipasti, risotto with beautiful cypriot halloumi cheese or prosciutto and as a dessert mascarpone cake.

Happy new year

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao