Maisema

Maisema

perjantai 6. joulukuuta 2013

Juhlallista itsenäisyyspäivää







Juhlavaa itsenäisyyspäivää

Sibeliuksen Finlandia hymni on jotenkin täydellisen suomalainen teos. Juhlallinen, melankolinen mutta ei liian pramea tai mahtipontinen (vrt esim Espanjan kansallislauluun).  Finlandia jotenkin vain pitää kuunnella tänään. Musiikki kuuluu elämääni kuin nenä päähän ja erityisesti juhlapäiviä juhlistan myös musiikilla.  Itsenäisyyteen kuuluu jotenkin päivänselvästi suomalainen musiikki.  Sibelius, Karita Mattila, Matti Salminen, Esa-Pekka Salosen johtamat orkesterit jne mutta myös Lenni-Kalle Taipale jne. Lapset tosin hillitsevät nykyään liiallista klassiseen musiikkiin vajoamista :) 

Mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän miettii itsenäisyyden merkitystä.  Useimmilla meistä on omassa perheessä tai suvussa joku, joka on ollut puolustamassa maata sodassa.  Kiitos uhrauksistanne.  Meillä on sen myötä identiteetti, jota vaalia.

Juhlitaan ja ollaan ylpeitä kauniista Suomesta. Meillä on paljon mistä olla ylpeä, kaunis ja puhdas maa ja suoraselkäistä yritteliästä porukkaa Suomea ylläpitämässä.  On sananvapaus, jotta tämäkin blogi voi olla olemassa. Niin turvallista, että lapsikin voi kulkea ulkona pelkäämättä.  


Pukeudutaan tänään kauniisti, tehdään kaunis kattaus ruokailua varten ja kuunnellaan suomalaista musiikkia.

Kohotetaan malja itsenäisyydelle



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao