Maisema

Maisema

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joululahjaideoita



Jouluun on tosiaankin noin kolme viikkoa ja tähän aamuun mennessä olin hankkinut tasan yhden lahjan.  Joinakin vuosina lahjat löytyvät jo vaikka huhtikuussa Hulluilta päiviltä tai alkusyksystä mutta tänä vuonna nada, ei yhtäkään ahaa elämystä suuntaan eikä toiseen.

Tai no, sain kuningasidean kk sitten puolisoni lahjan suhteen kunnes tänään idea alkoi tuntua vähemmän loisteliaalta.

Lahjanantajana voisin ajatella antavani myös ns aineettoman lahjan.  Antaa ns hyväntekeväisyyskohteisiin tai vastaaviin.  Mutta kokisiko lahjansaaja ko lahjan positiivisena lahjana?  Tuskin kukaan siitä pahastuisi, menisihän lahja kuitenkin aidosti hyvään tarkoitukseen, mutta jos saaja kuitenkin odotti jotain henkilökohtaista, niin meneekö tunnelma hetkeksi?  Kummilapsilleni voisin hyvinkin antaa ainakin osana lahjaa omaa aikaani, kutsua lapsen luokseni ja tehdä hänen kanssaan jotain lapselle räätälöityä.  Uskoisin, että lähes kaikki lapset arvostavat aikuisen aikaa joka olisi suunnattu vain lapselle.  Mitä mieltä olette?  

Jos kuitenkin päädytään kuluttamaan niin pienelle tytölle Lego Friends, Barbit tai vaikka Nomination rannekorun paloja.  Tänään näin aivan ihania Swarowskin koruja, jotka sopisivat myös isommallekin tytölle tai nuorelle naiselle. Vaate? Kaunis mekko tai neule? Pitäisi tietää melko tarkkaan lapsen oma maku. Lapsetkin ovat merkkitietoisia eikä esim kummin tai mummin mielestä kaunis vaate välttämättä löydä kertaakaan tietään lapsen käyttöön. Kirja sopii sekä tytöille että pojille.  Nuorillekin on monia kirjasarjoja.  Viimeisin mitä meillä on luettu, on vämpyyri Darren Shan (todellakin ä:llä).  Tai Guinnesin ennätysten kirja..

Lahja naiselle? Vain taivas on rajana.  No ei, ei siis kodin vempaimia ainakaan :) olisin suht varovainen myös kasvojen kohotuksen tai vastaavien kanssa ellei puoliso ole sellaista erityisesti toivonut.  Muuten voi saada aikaan aika pitkän jääkauden kotioloissa.  Ylelliset alusvaatteet varmaan ilahduttavat useimpia naisia.  Tarkista kuitenkin ehdottomasti koko etukäteen tai anna lahjakortti. Koru ilahduttaa varmasti. Esimerkkinä viimeisin ihastukseni, israelilaiset Marianan Swarovskin kristallista ja puolijalokivistä valmistetut kauniit rannekorut.


Entä miehen lahja? Kysyin tätä, ja toivelistalla ei ole kalsarit eivätkä työkalut. Viimeksi mainitut mies haluaa valita itse.  Perinteinen kirja sopii usein.  Entä neule? Urheilevalle jokin urheiluun tai harrastukseen liittyvä? Mielenkiintoinen lehden vuosikertatilaus?  Partavesi sopii miehenkin lahjatoiveisiin.  Kulttuuria harrastavalle teatteri/oopperaliput (mikä muuten sopii naisellekin) tai pieni matka tai muu elämys, esim viinikoulu tai vastaava.

Tänään olen hankkinut jo noin kolmasosan tämän joulun lahjoista, ja päättänyt toisen kolmanneksen.  Homma melkein hoidettu :) toivon että saajat ilahtuvat.  Antamisen ilo on kuitenkin myös suuri



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao